Мальовица привлича с тройно по-ниските си цени

Екипировка, карта за влековете и нощувка на Мальовица струва 26 лв.
8 фев 2005 10:37,
Мальовица привлича с тройно по-ниските си цени
Мальовица предлага спокойна почивка

Екипировка, карта за влековете и нощувка на Мальовица струва 26 лв. За сравнение, само картата за лифтовете на Боровец и Банско е 28 лв., а с екипировката и нощувката цената достига 70 лв. на вечер. В резултат на това, в събота и неделя над 250 автомобила препълниха паркингите в курорта, където входът за автомобил е 2 лв.

Целодневна карта за влековете струва 10 лв., а полудневната е 6 лв. Ски и обувки струват по 8 лв., а нощувката в Школата в комплекс Мальовица е 8 лв. на легло, в стаи с 4 и 5 места. Всичко това превърна Мальовица в идеално място за ваканция на децата, за които леглото струва 7 лв. на вечер.

Мальовица е подходяща за семейства и групи включващи скиори с различна степен на подготовка. Спускането от най-горната точка на пистите, плюс изкачването с влека трае под 10 минути за опитните скиори (през седмицата няма опашки). Тоест на всеки 10 минути ще "наглеждате" хлапето си или приятеля, който не може да кара добре, защото те се пускат край малките влекчета в средата или края на основната писта. За разлика от големите курорти, в Мальовица трудно ще изгубите децата си, а и gsm-операторите имат покритие във всички части на пистите.

В Мальовица няма нови инвестиции и тъй като се експлоатира стара база, цените са ниски. Чайните и ресторантчетата предлагат беден асортимент, доста близък до атмосферата от комунистическата епоха. Курортът предлага разнообразие от черни, червени, сини и зелени писти, задоволяващи изискванията на неопитните и среднодобрите скиори. Снежната покривка е близо 2 метра, но на някои места черната и червените писти са оголени и заледени.

До комплекс Мальовица се стига по добре почистен път през Самоков и с. Говедарци, а курортът е на 26 км. от Самоков и на 86 км. от София. Намира се на 1740 м. надморска височина, което е с 400 метра по-високо от Боровец. Сутрин и вечер до курорта пътува маршрутка от гр. Самоков.

В курорта има и хотел, който предлага нощувка срещу 15 лв. на легло при по-добри условия от Школата, която в миналото е използвана за ученически лагер. Възможностите за забавления зависят основно от вашето въображение, затова е по-добре да предвидите подходяща компания.

Комплекс Мальовица е изходен пункт за хижа Мальовица (около един час разстояние), както и за хижа Мечит, почивна база Овнарско, хижа Вада и Седемте рилски езера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание